fallback

Георги Крумов отново в управлението на Equest

Крумов поема ръководството заедно с четирима нови директори, представители на новите най-големи акционери на компанията

13:48 | 26.02.09 г.
Автор - снимка
Създател

Инвестиционният фонд Equest Investment Balkans Limited, който има значителни инвестиции у нас, съобщи, че Георги Крумов отново е назначен на поста изпълнителен директор на фонда.

Крумов заемаше поста между юни и октомври миналата година, когато бе обявено, че се оттегля от управлението на компанията, но продължава да работи с нея като консултант.

Сега от Equest съобщават, че той отново е част от ръководството, заедно с други четирима нови директори, представители на новите най-големи акционери на компанията – оманският държавен фонд State General Reserve Fund of the Sultanate of Oman и базираният в Милано инвестиционен фонд Kairos Investment Management Limited. Последните започнаха да купуват дялове в Equest в края на миналата година, като в момента общо притежават над 53% от фонда.

Други бивши и настоящи акционери на компанията включват Deutsche Bank, която към декември имаше близо 5% от капитала на Equest и Morgal Stanley, която продаде дела си в края на миналия септември.

Към края на ноември миналата година оманският фонд притежаваше 5% в Equest, като досега изкупуваше дялове и към момента е най-големият акционер в компанията с 32,27%, докато Kairos има 20,5%. Самият Крумов притежава малко над 3% от капитала на фонда.

Двама от новоназначените директори са граждани на Оман и са заемали или заемат ръководни постове в компании с дейност и инвестиции у нас като бившия собственик на БТК Advent International, Bulgarian Acquisition Company VI S.a.r.l. и Спартак Турс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:23 | 13.09.22 г.
fallback