fallback

Банките на Уол Стрийт може да предизвикат рекорд в незаетостта на офисите

Компаниите за финансови услуги заемат една четвърт от близо 34-те млн. кв. м офис площ в Манхатън

11:21 | 26.02.09 г.

Най-големите финансови институции в Ню Йорк може да освободят над 740 хил. кв.м (8 млн. кв. фута) офис площ тази година, което ще задълбочи забавянето в сектора на бизнес имотите, предава Bloomberg.

Досега JPMorgan Chase & Co., Citigroup Inc., фалиралата Lehman Brothers и други техни конкуренти са освободили 430 хил. кв. м, стойност, която може да се увеличи с още 370 хил., сочи анализ на CB Richard Ellis Group.

Компаниите за финансови услуги заемат една четвърт от близо 34-те млн. кв. м офис площ в Манхатън и формират близо 40% от площта, която сега се предлага се преотдаване под наем, показват данни на компанията.

Нивото на незаетост може да достигне 15,6% до края на годината, най-високото от 1996 г. насам. Незаетостта на площите в сектора вече достигна най-високи стойности от 2004 г. насам, а наемите са се понижили с 5%, отбелязвайки най-резкия спад от поне две десетилетия.

Цените на бизнес имотите спаднаха с повече от 15% миналата година, което е повече от спада на цените на жилищата в САЩ, показва доклад на Moody’s Investors Service. Понижението върна стойностите на нивата от 2005 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:00 | 03.09.22 г.
fallback