fallback

Africa-Israel спира проект в Украйна заради проблеми с финансирането

Според някои източници проектът на стойност 200 млн. евро може въобще да не бъде осъществен.

13:11 | 25.02.09 г.
Автор - снимка
Създател

Израелската строително-инвестиционна компания Africa-Israel Investments Ltd. е спряла временно работата по изграждането на търговски и офис комплекс в Украйна, съобщава Globes.

Проектът е на стойност 200 млн. евро и се реализира в град Запорожие, югоизточно от Киев на река Днепър. Изграждането е трябвало да бъде приключено през 2010 г.

Изданието цитира украински медии, според които причината за спрените работи са проблеми с финансирането, като проектът може въобще да не бъде осъществен. Комплексът предвижда изграждане на 150 хил. кв. м търговски и офис площи, които включват и две 21-етажни офис сгради.

Украинските медии цитират мениджъра на компанията за Украйна Сергей Санжапов, според когото проектът не е бил спрян. Той обаче е потвърдил, че има проблеми с финансирането.

У нас компанията развива дейност чрез дъщерното си дружество AFI Europe. То има няколко проекта, сред които жилищните комплекси Vitosha Tulip,Lagera Tulip и Malina Tulip в София, офис комплекс във Варна и логистичен парк в Пловдив.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:00 | 05.09.22 г.
fallback