fallback

Заради кризата Експат Имоти АДСИЦ прекратява дейност

ОСА на дружеството ще гласува за неговото прекратяване

10:38 | 24.02.09 г.

Акционерите на Експат Имоти АДСИЦ ще гласуват на Общо събрание на акционерите на дружеството за прекратяване на дейността и обявяването му в ликвидация, става ясно от съобщение на Експат Имоти чрез Бюлетин Investor.bg.

За една година съществуване дружеството не изпълнява ефективно заложените в устава му цели и задачи и не осъществява реално инвестиционна дейност, е записано в мотивационния доклад на мениджмънта.

Освен това поради съществено влошаване на условията на пазара на недвижими имоти в България в контекста на разгръщащата се икономическа криза и с оглед на непредвидимите срокове за нормализиране на пазарната ситуация, продължаването на дейността на дружеството се явява неоправдано, е записано още в доклада. Същевременно дружеството осъществява множество административни разходи, които не се компенсират с печалба.

От друга страна учредителите на Експат Имоти - адвокатско дружество „Георгиев, Тодоров и Ко” (70% от капитала) и ДФ „Европа” (30%), възнамеряват да инвестират вложените в дружеството средства в други сфери на дейност, които обаче не са позволени от регулаторната рамка на акционерните дружества със специална инвестиционна цел.

Компанията ще се занимава със секюритизация на недвижими имоти, като възнамерява да инвестира в имоти с жилищно, търговско, бизнес и хотелско предназначение, както и в селскостопанска земя и земя от горския фонд с перспектива за застрояване.

Към днешна дата Експат Имоти притежава нива от 20 декара, трета категория, в област Монтана, чиято балансова стойност е 10 000 лева.

Основният капитал на Експат Имоти е 2 млн. лв., а собственият - 1,999 млн. лв.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:26 | 09.09.22 г.
fallback