fallback

85% от компаниите за имоти в Румъния планират съкращения на служители

Очаква се основната заплата в сектора на имотите в страната да нарасне с много малък процент

10:50 | 24.02.09 г.

Общо 85% от компаниите за недвижими имоти в Румъния са планирали съкращения на служители за тази година, а всички смятат да направят по-малки повишенията на заплатите в цялата организация, сочи проучване на консултантската компания за Hewitt Associates, проведено през декември миналата година.

Спадът на пазара на имоти кара все повече компании в сектора да преструктурират бизнеса си през последните няколко месеца.

Сред последните, които са обявили такива мерки, е строителният предприемач European Future Group, който е намалил служителите си с 90% през последните шест месеца, докато от CBRE Eurisko през същия период са съкратили всеки трети служител.

„Тази година основната заплата ще нарасне с много малък процент в сектора на недвижимите имоти, като някои компании замразяват заплатите в някои направления или дори за цялата компания. Това е в контраст на данните от септември 2008 г., когато се очакваха увеличения от между 10% и 15%, и дори 20% в някои случаи“, коментира Геанина Риндасу от Monday Insight Consulting, които са партньор на Hewitt в Румъния, цитирана от Ziarul Financiar.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:32 | 09.09.22 г.
fallback