fallback

Бивш брокер на имоти в САЩ осъден на 132 години затвор

Брокерът набрал над 34 млн. долара от 1250 инвеститора в имоти за изграждане на жилища, които никога не били построени

13:47 | 23.02.09 г.
Автор - снимка
Създател

Бившият американски брокер на имоти Фредерик Драйър е бил осъден в петък на 132 години затвор по обвинение в 43 тежки престъпления, сред които измама с ценни книжа, заговор и рекет, съобщава AP, цитирайки информация от районния съд в Денвър.

Наред с това той трябва да изплати обезщетение в размер на 3,4 млн. долара.

Драйър е основател на фалиралата Mile High Capital Group, базирана в Грийнуд Вилидж, южно от Денвър. Според обвинението компанията е набрала над 34 млн. долара от 1250 инвеститора в имоти, които са смятали, че инвестират в жилищни проекти.

Наред с него по случая е обвинен и Ричард Дароу за нарушения по Закона за контрол над организираната престъпност в Колорадо. Той е получил 2 години затвор и 10 години условна присъда и трябва да плати и компенсация от 1,15 млн. долара.

Според съобщение до медиите на Mile High Capital Group компанията е създадена в началото на 90-те години, за да изгражда еднофамилни къщи в райони, на които пазарът има потенциал за ръст.

В средата на 2005 г. тя е продадена на управлението в лицето на нейния оперативен директор Андрю Макфол и нейния изпълнителен вицепрезидент Джефри Диц за 100 млн. долара. В съобщението се казва, че компанията има приходи от над 100 млн. долара за 2004 и 2005 г. и през следващите няколко години очаква те да достигнат 1 млрд. долара. Въпреки това различни източници сочат, че повечето от заплануваните за изграждане имоти въобще не са били построени.

По информация на Triangle Business Journal присъдата на Драйър е една от най-тежките в района на Денвър, давана за корпоративно престъпление.

От съда в Денвър са казали, че, въпреки подписаните над 1000 договора за продажба, компанията е завършила едва 32 обекта.

Драйър, който в момента е на 60-годишна възраст, е бил обвиняван в банков грабеж през 70-те години и две други измами с ценни книжа в началото на 80-те години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:31 | 13.09.22 г.
fallback