fallback

Щатската компания за жилищно строителство John Laing Homes обяви фалит

John Laing Homes беше купена за над 1 млрд. долара от дубайската Emaar Properties през 2006

10:09 | 23.02.09 г.

Щатската компания за жилищно строителство John Laing Homes потърси защита от фалит със задължения от близо 1 млрд. долара, съобщи Property Wire.

Компанията беше купена от базираната в Дубай Emaar Properties за 1,05 млрд. долара през 2006 г. и има 105 проекта за имоти в Колорадо, Калифорния, Аризона и Тексас.

В изявление от John Laing Homes съобщават, че заедно с известен брой свои дъщерни дружества са подали молба за фалит по Глава 11, което позволява реорганизацията на дадена компания.

„John Laing Homes очаква, че процедурата по Глава 11 ще й позволи значително да намали задълженията си, като същевременно улесни стратегическата реорганизация на компанията“, се посочва в изявлението.

Финансовите трудности на компанията бяха известни и по-рано. Тя е съкратила служителите си от 1100 до около 90 през последните месеци, става ясно от съдебните документи.

Emaar Properties е инвестирала допълнителни 613 млн. долара в компанията, но и това не е било достатъчно, за да се спаси бизнеса, сочат още документите.

По време на бума на пазара на жилища в САЩ John Laing Homes е била сред най-големите частни строителни компании в сектора в страната, като е изграждала по около 3 хил. жилища на година. Към момента има около 50 хил. кредитора, разкриват още документите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:38 | 29.08.22 г.
fallback