fallback

Руски предприемач купи имението на Ив-Сен Лоран

Новият собственик е заплатил за имението на легендарния моделиер 9,6 млн. евро

17:45 | 19.02.09 г.
Автор - снимка
Създател

Руският предприемач Симан Поваренкин стана новият собственик на френското имение от 19-ти век Gabriel, преди принадлежало на покойния моделиер Ив-Сен Лоран и неговия партньор Пиер Берже, съобщава френското интернет издание Ouest-France.

Имението Gabriel се намира в района на град Довил в Северна Франция. По данни на изданието новият собственик е заплатил за имението на легендарния моделиер 9,6 млн. евро.

Уточнява се, че имотът още в края на септември 2008 г. е продадено на компания за недвижими имоти, акционери в която са жителката на Москва Ирина Поваренкина (не се уточнява има ли роднинска връзка със Симан Поваренкин) и люксембургската фирма Sjato Gabriel SARL, като контролният пакет акции в компанията принадлежи на Симан Поваренкин. Изданието съобщава още, че преди Поваренкин е заемал поста председател на Съвета на директорите на транспортната група FESCO.

Лоран и Берже стават собственици на Gabriel през 1983 г., но след смъртта на великия моделиер през юни миналата година, имението е предложено за продажба.

Вилата Gabriel е с площ от 800 кв. м и е построена през 1874 г. Зданието е обкръжено от парк с площ от 30 хектара. Оригиналността на парка е в това, че част от него представлява огромно шахматно поле, направено от изкусно подрязани храсти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:37 | 12.09.22 г.
fallback