fallback

Български туристически съюз вече е собственик на хижа Алеко

От 1957 г. хижата е предоставена за безвъзмездно ползване на БТС

12:23 | 19.02.09 г.
Автор - снимка
Създател

Правителството реши на сдружение Български туристически съюз (БТС) да бъде предоставено безвъзмездно правото на собственост върху хижа "Алеко", съобщи правителствената информационна служба.

Хижата се намира в местността „Алеко-Витошко лале“ край София и представлява четириетажна сграда. От 1957 г. хижата е предоставена за безвъзмездно ползване на БТС.

С друго решение правителството обяви за имот - частна държавна собственост, спортния салон „Карате“ в Силистра с площ 505 кв. м. Имотът е предоставен в управление на МВР, но е непригоден за неговите функции.

На община Каварна се прехвърля безвъзмездно имот - частна държавна собственост, представляващ втори етаж от административна сграда с площ 316 кв. м, заедно с избено помещение и гараж. Той е с отпаднала необходимост за Националната агенция по приходите. Община Каварна ще използва помещенията за подобряване организацията и качеството на предоставяните от нея административни услуги.

Община Шумен получава безвъзмездно имот, управляван от Професионалната гимназия по механотехника, електроника, телекомуникации и транспорт „Христо Ботев“. Той е с площ 3688 кв. м и се отнема от гимназията поради отпаднала необходимост. Със средства на общината имотът ще бъде преустроен в детска градина.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:15 | 12.09.22 г.
fallback