fallback

Израелски компании с дейност у нас продават проект в Сърбия на гръцки фонд

Цената по сделката е 150 млн. долара

12:01 | 19.02.09 г.
Автор - снимка
Създател

Израелската компания за имоти Africa-Israel Investments Ltd., контролирана от милиардера Лев Левиев, е започнала преговори за продажбата на своя бизнес парк Airport City в Белград, съобщава израелското издание Globes.

Купувачът е гръцки фонд, а цената е 150 млн. евро.

Airport City Belgrade е съвместен проект между AFI Europe BV, дъщерно дружество на Africa-Israel Investments и Tidhar Ltd. Проектът има застроена площ от над 73 хил. кв. м, от които 60 хил. кв. м вече са отдадени под наем. Той се финансира чрез кредит от австрийска банка.

Africa-Israel смята да продаде само застроената площ от проекта. Според финансовия отчет на компанията стойността на цялата земя, използвана за проекта, е 24,6 млн. шекела (около 6 млн. долара). Ако компанията стигне до сделка, тя ще запази незастроената част от терена за бъдещи проекти.

В момента офис пазарът в Белград е в преходен период, в който много компании се пренасят от офиси в жилищни сгради в специални офис сгради, много от които са разположени извън централната градска част.

В резултат на глобалната криза Africa-Israel цели на набере 1 млрд. шекела (241 млн. долара) до края на годината, пише изданието. Досега тя е обявила за продажба редица проекти, сред които няколко мола в Израел, както и имоти в други страни.

Наскоро бе съобщено, че фирмата е продала 10 парцела в Тел Авив и смята да продаде и други имоти, за да изкупува обратно свои облигации.

У нас компанията развива дейност чрез AFI Europe. Тя има няколко проекта, сред които жилищните комплекси Vitosha Tulip, Lagera Tulip и Malina Tulip в София, офис комплекс във Варна и логистичен парк в Пловдив.

Другият партньор в проекта Tidhar също има проекти в България. Миналата година тя обяви, че смята да инвестира съвместно с България Инвестмънт Груп 250 млн. евро в изграждането на ваканционно селище до Разлог.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:10 | 07.09.22 г.
fallback