fallback

Обама отсяда в хотел в Аризона в процес на отнемане

Администрацията на американския президент не е била запозната със статута на хотела

16:27 | 18.02.09 г.

Хотелът в Аризона, в който е отседнал президентът на САЩ Барак Обама преди речта си по-късно днес относно плановете за съживяване на жилищния пазар в страната, е в процес на отнемане, съобщи АФП, като се позовава на представители на хотела.

Кредиторът на хотел Intercontinental Montelucia Resort and Spa във Феникс е издал по-рано този месец предупреждение за просрочване на плащанията и е задействал процедура по отнемане на имота, е съобщил говорител на собственика на курорта.

Хотелът ще продължи да функционира нормално, е казал мениджърът му. „Бизнесът върви както винаги. Процесът по отнемане по никакъв начин не влияе на способността ни да обслужваме гостите си, това е просто юридически въпрос между собственика и кредитора“, обяснява управляващият директор Валериано Антониоли.

Според местните регистри собственикът Crown Realty and Development е просрочил плащането на 180 млн. долара.

„Заемополучателят просрочи плащането“, казва лаконично адвокатът Скот Клунт, който е отговорен за продажбата след отнемане на имота, планирана за 29 април.

Хотелът е на стойност 325 млн. долара и разполага с 253 луксозни стаи и 40 апартамента, включително два президентски с площ от по 280 кв. м. Разположен е в скъпо предградие на Феникс и отвори в началото на ноември. Към комплекса има пет плувни басейна, спа център, голф игрище, картинна галерия, множество зали и шест ресторанта.

От администрацията на Обама са коментирали, че не са били запознати със статута на хотела при планирането на пътуването.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:12 | 08.09.22 г.
fallback