fallback

Германската Шенкер ще строи логистичен терминал край София

Инвестицията в логистичното съоръжение е близо 20 млн. лв.

15:56 | 17.02.09 г.
Автор - снимка
Създател

Германската логистична фирма Шенкер ЕООД започва строителството на нов логистичен терминал край София. Първата копка на съоръжението направи днес управителят на компанията Хелмут Швайгхофер, съобщиха от компанията. Инвестицията в съоръжението е близо 20 млн. лв.

Логистичният терминал на компанията ще бъде разположен на международния път за Калотина в близост до Божурище. Той ще бъде изграден на площ от 48 хил. кв. м и ще включва 3 хил. кв. м логистични складове, 2 хил. кв. м склад за претоварване на пратки и 3 хил. кв. м офиси.

Терминалът ще обслужва всички европейски дестинации, както и вътрешните линии, и ще разполага със собствен жп коловоз. На новия логистичен терминал ще могат да бъдат обработвани едновременно 20 товарни автомобила.

В обекта ще работят 150 души, а товарите, които ще се обработват годишно, ще надхвърлят 200 хил. тона. Очаква се съоръжението да бъде изградено до края на 2009 г. и да започне работа през 2010 г.

През 2004 г. Шенкер ЕООД се нарежда след първите 100 фирми по оборот от продажби в класацията на Българската търговско-промишлена палата. Компанията работи у нас чрез 6 свои бюра – в София, Пловдив, Бургас, Варна, Русе и Севлиево. Годишният й оборот в България за 2008 г. е в размер на 56,6 млн. лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:16 | 13.09.22 г.
fallback