fallback

Израелска компания с проекти у нас ще изкупува обратно облигации

Компанията ще търси начини да намали бъдещите си пасиви, като изкупува обратно облигации на изгодни цени

17:05 | 16.02.09 г.
Автор - снимка
Създател

Израелската компания за имоти Africa-Israel Investments Ltd. е продала 10 парцела в Тел Авив срещу пари в брой и свои облигации, съобщава Globes.

Купувачът е платил 12,42 млн. шекела (около 3,07 млн. долара) в брой, както и 33,2 млн. шекела (8,2 млн. долара) под формата на облигации, издадени от Africa-Israel.

От изданието определят това като „необичаен ход“, при който компанията е изкупила своите облигации за 0,65 шекела за 1 шекел номинал.

Шест от парцелите са били с големина 1 дка, а останалите – по 500 кв. м.

Бордът на Africa-Israel, оглавяван от милиардера Лев Левиев, смята, че „рязко влошаващата“ се глобална финансова криза и нейните последствия за световните капиталови пазари и този в Израел са довели до значителни спадове на цените на облигациите за много компании, включително и тези на Africa-Israel, които се търгуват на борсата в Тел Авив. Тази „ерозия в цените“ е създала възможности, които не могат да бъдат пренебрегнати, казват от компанията.

От Africa-Israel добавят, че при тези обстоятелства компанията ще търси начини да намали бъдещите си пасиви, като изкупува обратно облигации на изгодни цени – практика, предприета от редица публични компании през последните месеци.

У нас компанията развива дейност чрез своето дъщерно дружество AFI Europe. То има няколко проекта, сред които жилищните комплекси Vitosha Tulip, Lagera Tulip и Malina Tulip в София, офис комплекс във Варна и логистичен парк в Пловдив.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:25 | 05.09.22 г.
fallback