fallback

Германската Lidl може да открие у нас 15 магазина през 2009

Днес компанията е подписала договор с община Плевен за покупка на терен в града за около 1,5 млн. лв.

16:48 | 13.02.09 г.
Автор - снимка
Създател

Германската верига супермаркети проучва възможностите за инвестиции в България, като през следващата година може да открие около 15 търговски обекта у нас. Това е казал прокуристът на "Лидл България", цитиран от БТА.

Днес представители на компанията са подписали договор с кмета на община Плевен Найден Зеленогорски за купуване на терен в града за около 1,5 млн. лв. Компанията възнамерява да открие два магазина в Плевен, съответно в кв. "Сторгозия" и до Университетската болница "д-р Георги Странски".

Според представителите на компанията в момента се проучват места за около 25 обекта в страната, но през идната година новооткритите магазини ще бъдат поне 15.

Плевен е един от градовете с най-голям потенциал в Северна България като население и благоприятен бизнесклимат, установи нашето проучване и затова го избрахме, каза Куманов.

Компанията смята да изгради логистичен център до София. Всички обекти ще имат паркинги, за тях ще бъде обучен персонал от местни хора, ще се предлагат около 80 на сто хранителни стоки и 20 на сто - нехранителни.

Кметът на Плевен е посочил, че със започването на строителството на АЕЦ "Белене" се надява потенциалът на този район в Централна Северна България да се повиши значително, тъй като ще се увеличи броят на работната ръка и ръстът на доходите на населението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:22 | 14.09.22 г.
fallback