fallback

Милиардерът Луис не се отказва от фонда за имоти в България BPD

Луис ще отправи нова оферта за придобиване на фонда на цена от 16 пенса за акция в сравнение с 64 пенса преди година

22:50 | 11.02.09 г.
Автор - снимка
Създател

Инвестиционната компания Windsorville Investments, собственост на британския милиардер Джон Луис, е придобила близо 10,7 млн. нови акции в листнатия на Лондонската фондова борса инвестиционен фонд Bulgarian Property Developments (BPD), представляващи около 9,8% от капитала на фонда, на цена от 16 пенса за акция, се посочва в съобщение на BPD до борсата.

Вследствие на това делът на Windsorville Investments във фонда достигна 35,57%, или почти 38,5 млн. акции.

Според разпоредбите на борсата Windsorville е задължена да отправи оферта за придобиване на целия остатъчен капитал на BPD на цената, на която са придобити последните акции, или 16 пенса на акция. Самата оферта се очаква да бъде изпратена на акционерите на фонда, който има редица проекти в България, в скоро време, се казва в съобщението.

Това е поредният опит на Луис да придобие BPD. Още преди повече от година неговата компания започна изкупуване на акции във фонда и в крайна сметка придоби миноритарен дял в него. В края на 2007 г. той отправи предложение за придобиване. Цената тогава беше 64 пенса на акция, но от BPD отхвърлиха предложението, тъй като цената „значително подценява стойността на компанията.“

BPD има проекти или дялове от проекти за логистични паркове във Варна и Русе, както и търговски центрове в различни градове на страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:51 | 11.09.22 г.
fallback