fallback

Отсрочиха с 24 часа кредит на компания с 200 мола в САЩ

Компанията е натрупала дългове от 27 млрд. долара заради редица придобивания в миналото и сега се опитва да рефинансира някои от тях

11:23 | 10.02.09 г.
Автор - снимка
Създател

General Growth Properties Inc., която притежава редица молове в САЩ, е получила 24-часово отсрочване по кредит от 95 млн. долара при преговорите си с кредиторите за отлагане на плащането, съобщава Wall Street Journal, цитирайки източници, запознати със случая.

Срокът за изплащане на кредита на General Growth, обезпечен с нейния мол Oakwood Center в Ню Орлиънс, е бил удължен от понеделник до късно във вторник. Молът с площ от 88 хил. кв. м е бил разрушен от пожар след урагана Катрина през 2005 г. Въпреки че е бил възстановен, той не е достигнал нивото на продажбите от периода преди пожара, пише изданието.

Базираната в Чикаго General Growth притежава и управлява над 200 мола в САЩ. Компанията е натрупала дългове от 27 млрд. долара заради редица придобивания в миналото и сега се опитва да рефинансира части от тези от тях, чийто матуритет настъпва. От компанията са предупредили, че може да й се наложи да потърси защита от фалит, ако не може да договори удължаване на срока за изплащане с кредиторите си.

Наред с кредиторите по заема за мола в Ню Орлиънс тя преговаря и с Goldman Sachs, както и с други финансови институции, за удължаване на срока по заем от 225 млн. долара, обезпечен с няколко мола. Неговият краен срок е изтекъл на 2 февруари, без да бъде постигнато споразумение за отсрочване. Goldman, която е сред трите финансови консултанти на компанията, не е предприела стъпки за отнемане на моловете, използвани за обезпечение на кредита, сочи изданието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:43 | 02.09.22 г.
fallback