fallback

Жители на столичен квартал протестират срещу изграждането на гара „Вардар“

Протестът е срещу изсичането на дървета от Западния парк

12:12 | 07.02.09 г.
Автор - снимка
Създател

Жители на столичния кв. „Гевгелийски“ се събраха на втори протест срещу изсичането на дървета заради изграждането на жп гара „Вардар“. Досега инициативният комитет е събрал над 2500 подписа от живеещите в квартала против проекта за изграждането на три жп коловоза на територията на Западния парк, съобщи пред присъстващите Иван Антонов.

Първият протест срещу изграждането на жп спирката беше на 31 януари тази година.

Тази седмица от комитета са изпратили жалби до Народното събрание, Министерския съвет, Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Столичната община и ДНСК. Нито една институция не е реагирала на жалбите ни, заяви пред събралите се Иван Антонов от инициативният комитет, цитиран от БТА.

Пред присъстващите на протеста от инициативния комитет заявиха, че имат подкрепа имат подкрепа от няколко неправителствени екологични организации.

Гара „Вардар“ ще осигурява връзка на перничани със столичното метро. Планирано е новата жп спирка да влезе в експлоатация през май тази година. Предвижда се пътуването с влак от централната гара в Перник до „Вардар“ да отнема 20 минути. Новата гара ще се намира в близост до метростанция „Вардар“.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:38 | 21.08.22 г.
fallback