fallback

Свръхпредлагането на жилища в Полша "ще се изчисти" до 2 години

Към момента има около 20 хил. апартамента за продажба само във Варшава

16:27 | 06.02.09 г.

Между 18 месеца и 2 години ще бъдат необходими, за да се изчисти текущото свръхпредлагане на жилищни имоти в Полша, смята експерт в сектора, цитиран от Property Secrets.

„Ще трябва да изминат от 18 месеца до две години, преди пазарът да абсорбира излишъка в предлагането на жилища“, казва Александър Скирмунт, директор нови инвестиции в Emmerson Real Estate.

„Към момента има около 20 хил. апартамента за продажба само във Варшава. Директно от предприемачите се предлагат 13 хил., а други 7 хил. са били закупени със спекулативна цел и сега се продават. Освен това на пазара постоянно излизат нови проекти“, добавя той.

Предприемачите, които са имали големи проекти с по няколкостотин апартамента за тази година, са отложили плановете си, казва той. Принудени са да го направят заради слабото търсене на жилища и нежеланието на банките да финансират подобни мащабни проекти.

Въпреки това продължават да се изграждат малки жилищни комплекси с до 100 единици в тези райони на столицата, където има добри транспортни връзки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:26 | 13.09.22 г.
fallback