fallback

Руснаците се насочват към имоти в Испания

Най-голям интерес у руските купувачи предизвикват също недвижимите имоти в Черна гора, Франция, Германия и Чехия

10:29 | 05.02.09 г.
Автор - снимка
Създател

Испания оглави класацията на страните, лидери по обем на инвестиции в недвижимости, вложени от руски граждани в периода на криза. Това сочат резултатите от изследване на компанията Миел Distant Property Management, цитирано от РИА Новости.

Според данните в периода от октомври 2008 г. до февруари 2009 г. най-голям интерес у руснаците предизвикват също недвижимите имоти в Черна гора, Франция, Германия и Чехия.

В същото време анализаторите обръщат внимание на това, че преди популярността на пазара на имоти на Черна гора между руските инвеститори беше спаднала. В последно време обаче броят на руснаците, заинтересовани от покупка на недвижими имоти в страната, е нараснал. Това се обяснява преди всичко с факта, че на пазара на имоти в Черна гора активността намаля и съответно цените на много имоти са се понижили.

Анализаторите отбелязват още, че в близко време може да се очаква ръст на интереса на руснаците към недвижимости в Чехия. Засега в страната действа закон, който забранява на руски граждани да придобиват имоти в качеството си на физически лица. Очаква се обаче през май този закон да бъде отменен.

Авторите на изследването предполагат, че в близко време руснаците основно ще проявяват интерес към покупките на недвижими имоти зад граница на не много висока цена, като повечето ще осъществяват покупката със собствени средства.

По данни на агенцията за недвижими имоти Dокi между най-популярните сред руснаците са също България и Кипър. Според статистиката на агенцията средната сума на сделките по придобиването на недвижимости от руснаци в Чехия и България е от 48 хил. до 52 хил. долара, докато в Кипър средната сума е 320 хил. долара.

Според изследване на руския портал за имоти в чужбина Prian.ru България беше най-популярната дестинация сред руските купувачи на имоти в чужбина през октомври, но интересът към страната леко отслабва.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:06 | 12.09.22 г.
fallback