fallback

Инвестират 30 млн. лв. в комплекс от къщи в кв. Малинова долина в София

Строителството на селището от затворен тип започна днес

18:03 | 03.02.09 г.

Строителството на селище от затворен тип с еднофамилни къщи в квартал „Малинова долина” започна днес, съобщиха от компанията инвеститор „Техноекспортстрой”.

Комплексът ще съдържа 47 еднофамилни жилищни сгради, решени в пет типа с индивидуални дворни пространства и обща разгъната застроена площ от над 14 хил. кв. м. Селището ще бъде построено върху терен с площ от над 24 хил. кв. м.

Приблизителният размер на планираната инвестиция е 30 млн. лв., уточниха за Investor.bg от компанията.

Обектът се намира в близост до „Бизнес Парк София” и склоновете на Витоша.

Селището ще бъде построено на два етапа. През първия етап се предвижда да бъдат изградени шест сгради, които трябва да бъдат готови за 12-14 месеца. Вторият етап е със срок на изпълнение 26 месеца и се планира да бъдат построени останалите 41 броя еднофамилни жилищни сгради. По време на втория етап ще се изгради и 122 метра нова общинска улица. Изпълнението на двата етапа започва едновременно, обясниха още от компанията.

Проектирани са 5 основни типа еднофамилни жилищни сгради, като РЗП варира от 272 кв.м. до 325 кв.м. Всяка къща ще разполага с индивидуално дворно място с площ между 340 кв. м и 815 кв. м, както и с гараж за два автомобила.

Всяка къща е с индивидуална цена, определена след отчитане на редица фактори като разположение, изложения, дворно място и други, а средната цена на квадратен метър е съобразена с пазарните условия, коментираха от компанията в отговор на въпрос за цените на имотите.

„Въпреки световната икономическа рецесия и очакванията за сериозни трудности при продажбата на недвижимо имущество решихме да изградим този комплекс. Очакваме сериозен интерес поради удобната локация и изключително функционалния му характер”, коментира Емил Коцев, изпълнителен директор на компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:24 | 13.09.22 г.
fallback