fallback

Прайм Пропърти БГ със загуба от 5,5 млн. лв. след обезценки на имоти

Вследствие на извършените преоценки намаляват стойностите на терените на Прайм Пропърти в Пловдив и с. Лозенец общ. Корал

10:07 | 03.02.09 г.

За миналата година Прайм Пропърти БГ АДСИЦ отчете загуба на стойност близо 5,5 млн. лв., която се дължи предимно на извършени обезценки на инвестиционни имоти, става ясно от отчетите на компанията, представени чрез БФБ-София.

Вследствие на извършените преоценки намаляват стойностите на терените на Прайм Пропърти в Пловдив и с. Лозенец, общ. Корал, спрямо равнището им към 30.09.2008 г.

Реализираният финансов резултат на дружеството през 2008 г. , като се изключат ефектите от преоценки на имотите, е печалба в размер на 214 255 лв.

За миналата година нетният паричен поток от инвестиционна дейност на Прайм Пропърти БГ АДСИЦ е положителен и възлиза на 2,3 млн. лв.

Делът на собствения капитал в общото финансиране на дружеството е 93%.

Прайм Пропърти БГ АДСИЦ има инвестиционен проект за изграждане на Бизнес парк в Пловдив. Сред останалите проекти на дружеството са ваканционно селище с апартаменти за продажба в с. Св. Влас в близост до Слънчев бряг, ваканционно селище на север от Лозенец, община Царево и др.

До момента акциите на дружеството добавят 17,65% до 1 лев за акция.

Свързани компании:

Прайм Пропърти БГ АДСИЦ(PPBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:51 | 12.09.22 г.
fallback