fallback

Degi оспорва плащане за имоти в Румъния на собственик на мол у нас

Сумата е 4,5 млн. евро и касае отложено плащане от сделка за покупко-продажба на три мола в Румъния

12:01 | 27.01.09 г.
Автор - снимка
Създател

Германската компания за имоти Degi, която миналата година обяви планове за придобиване на Mall Sofia, е оспорила част от плащането, свързано с покупката на три търговски центъра в Румъния от собственика на мола във Велико Търново Central Mall, инвестиционният фонд European Convergence Property Company plc (ECPC), съобщава последният.

Сумата е 4,5 млн. евро и касае отложено плащане, част от сделката, като от Degi твърдят, че продавачът е нарушил клауза от договора за покупко-продажба.

Двете компании подписаха споразумението за прехвърляне на три търговски центъра в Румъния на обща стойност над 110 млн. евро през 2007 г.

От ECPC заявяват, че тяхното управляващо дружество в момента оценява иска на Degi и възнамерява да потърси правна и техническа консултация.

Въпреки това, с изключение на иск за 0,8 млн. евро, който е предвиден в бюджета на ECPC за миналата финансова година, директорите на фонда не смятат, че исканията „са или могат да бъдат адекватно обосновани и те смятат твърдо да им се противопоставят“, се казва в съобщение на фонда до Лондонската борса. Исковете са отправени след изтичане на крайния срок на договора, добавят от фонда.

След като ECPC реши да продаде активите си в Румъния, той започна да търси купувач и за единствения си актив у нас – мола във Велико Търново. Оттогава той търси изгодно предложение за продажба, като миналата година обяви, че е проучил няколко оферти, които впоследствие е отхвърлил.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:06 | 14.09.22 г.
fallback