fallback

Шефът на Lehman продал имение във Флорида на съпругата си за 100 долара

Двойката е закупила заедно жилището за над 13 млн. долара през март 2004 г.

10:47 | 26.01.09 г.

Изпълнителният директор на фалиралата Lehman Brothers Ричард Фълд е продал свой имот на стойност 13,3 млн. долара на съпругата си за само 100 долара миналия ноември, сочат имотни регистри във Флорида, съобщи Ройтерс.

62-годишният Фълд, срещу когото има възможност да бъдат заведени граждански дела във връзка с фалита на банката, е прехвърлил собствеността върху имението с парцел от 3,3 акра (около 13 хил. кв. м) на брега на морето на Катлийн Фълд на 10 ноември, сочат регистрите.

Двойката е закупила заедно жилището за 13,75 млн. долара през март 2004 г., както първо е било съобщено от Cityfile.com.

Фълд е обвиняван за фалита на легендарната инвестиционна банка на 15 септември миналата година, след като не се намери купувач, който да помогне на банката. Той беше критикуван от мнозина, че не е реагирал достатъчно бързо, за да спаси 158-годишната банка.

Въпреки че Фълд е заявил, че поема пълна отговорност за действията си и се чувства „ужасно за случилото се с компанията“, той настоява, че споделя вината с щатските регулаторни органи и Конгреса.

Фълд, който получи бонуси в размер на 22 млн. долара за фискалната 2007 година, напусна поста на изпълнителен директор на Lehman в края на миналата година и не е получил никакъв бонус или обезщетение при напускането си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:52 | 01.09.22 г.
fallback