fallback

Проучват прозрачността в работата на оценителите на имоти на Острова

Работна група ще изследва декларирането на различни такси и комисионни, таксите за управление на имоти и таксите за оценка

13:04 | 23.01.09 г.
Автор - снимка
Създател

Кралският институт на лицензираните оценители на имоти (RICS) в създал работна група, която ще проучва проблемите по прозрачността в работата на оценителите на имоти, както и в някои области в бизнес отношенията между представителите на пазара на имоти.

Групата ще проведе редица изследвания през следващите 12 месеца. Някои от проблемите, които ще бъдат изследвани, са декларирането на различни такси и комисионни, които професионалистите получават, размера и начина на формиране на таксите за управление на имоти при отдаване под наем, както и таксите при оценяване на имоти, съобщават от института.

Групата ще събира информация от „колкото е възможно повече“ професионалисти и организации. За целта тя ще проведе поредица от конференции срещи и смята да издаде консултативен бюлетин за представителите на сектора.

„Досега мнозинството от членовете на RICS и другите професионалисти, които работят в сектора на имоти, са отворени и прозрачни във всичките си бизнес практики“, коментира президентът на RICS Питър Гудейкър. „Въпреки това има непроверени твърдения, според които това не винаги е така или, има някои области, на които е нужна повече отвореност.“

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:15 | 31.08.22 г.
fallback