fallback

New York Times на път да продаде част от централата си в Манхатън

Компанията ще продължи да заема и управлява 19-те етажа, които планира да продаде

11:06 | 23.01.09 г.

Американската медийна компания New York Times Co., издател на едноименния вестник, е близо до сделка за продажбата на част от централния си офис в Манхатън в поредния ход от серия усилия да намали задълженията си, съобщи Wall Street Journal.

Компанията ще продаде 19-те етажа, които в момента заема в 52-етажната сграда на W.P. Carey & Co., компания за управление на инвестиции, твърди източник, запознат с преговорите.

The Times Co. ще продължи да заема и управлява площите и има правото да ги откупи обратно след 10 години, когато ще изтече договорът й за наем. Издателството притежава още шест етажа от сградата, които отдава под наем на други компании, като те не са част от сделката.

Сградата е проектирана от архитекта Ренцо Пиана и е завършена през 2007 г. Times Co. притежава 58% от нея, а останалата част е собственост на строителния предприемач Forest City Ratner.

Тази седмица станаха известни също плановете на мексиканският милиардер Карлос Слим да инвестира 250 млн. долара в New York Times.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:22 | 29.08.22 г.
fallback