fallback

Стагнацията на пазара на имоти повишава интереса към пазари като Турция

Наред с това обаче много чужди собственици продават имотите си в Турция заради кризата

12:55 | 22.01.09 г.
Автор - снимка
Създател

Със задълбочаването на кризата в Западна Европа интересът към инвестиции в имоти в източни пазари като Турция се увеличава, смятат представители на пазара на имоти в Турция, цитирани от Hurriyet.

„Един пенсионер получава пенсия от 1000 евро на месец“, казва Мюслюм Йълдъръм, председател на Асоциацията на агенциите за имоти в Кушадасъ. „Трудно е да се живее с тези пари в Европа, докато в Турция това е висока сума, предвид сегашното икономическо положение“, казва той.

Той смята, че няма нужда от паника по отношение на пазара на имоти в страната. Много чужди инвеститори в имоти, които са купили в Турция преди 5-10 години, сега продават имотите си заради кризата, но и с добра печалба. Същевременно с това обаче, в резултат на стагнацията на по-развитите пазари на имоти, расте и интересът на нови чужди купувачи към турския пазар, пише изданието.

Броят на чуждите купувачи в град Бодрум в югозападната част на страната се е увеличил с 60% за последните пет години, казват експерти.

Около 10 хил. чужденци са купили имоти в западния град Дидим през последните пет години, главно с инвестиционна цел, казва Осман Джошкун от Асоциацията на агентите за имоти в Дидим.

Интерес има и към имоти в Мармарис и други градове в западната част на страната, като сред най-активните купувачи са британци, германци, холандци и датчани, пояснява изданието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:54 | 09.09.22 г.
fallback