fallback

Рязък спад на заетостта на хотелите в Атина през декември

Очаква се спадът да се задълбочи през януари и февруари, а предварителните резервации за пролетния сезон засега не гарантират значително възстановяване

11:25 | 21.01.09 г.

Хотелите в Атина са били сериозно засегнати от вълната улични протести миналия месец преди Коледа, сочат данни на Асоциацията на атинските хотелиери, цитирани от местната информационна агенция ANA-MPA.

В свой месечен отчет от асоциацията посочват, че средната заетост на хотелските стаи е паднала с 25,9% през декември и предупреждават, че развитието се влошава. Хотелиерите очакват много слаб зимен сезон, който би могъл да подкопае жизнеспособността на компаниите им.

Нивото на заетост на хотелските стаи в Атина намалява значително през декември 2008 г., като при петзвездните хотели заетостта пада с 27,5% през декември, а за периода от 11 до 31 декември понижението е 41,5%.

При хотелите категория четири звезди заетостта намалява с 25% през декември, а при тризвездните хотели спадът е 26% през декември и 51% за периода от 11-31 декември.

При хотелите с две звезди заетостта се понижава с 31% за декември и с 54% за периода 11-31 декември.

В доклада се прогнозира, че през януари и февруари ще бъде отбелязан спад от 50-70% на нивата на заетост, като предварителните резервации за пролетния сезон засега не гарантират значително възстановяване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:01 | 20.08.22 г.
fallback