fallback

Ипотечният кредитор Hypo Real Estate получи гаранции за 12 млрд. евро

Спасената с помощта на немското правителство банка ще може да търси финансиране благодарение на гаранциите

09:27 | 21.01.09 г.
Автор - снимка
Създател

Немският ипотечен кредитор Hypo Real Estate Holding AG, който беше спасен с държавна помощ, ще получи гаранции на стойност 12 млрд. евро, благодарение на които ще може да търси финансиране на кредитните пазари.

Финансовата институция ще може да търси заеми в рамките на гаранциите, които са предоставени от немския фонд за спасяване на банките Soffin, до 12 юни, става ясно от официално съобщение, цитирано от Bloomberg. Това обаче едва ли ще реши всички проблеми на банката, тъй като скоро настъпва падежа на по-рано отпуснати кредити и гаранции.

„Преговорите между Hypo Real Estate и Soffin по отношение на по-продължителни и дългосрочни мерки за ликвидна и капиталова подкрепа все още не са финализирани“, става ясно още от съобщението.

През октомври Hypo получи 50 млрд. евро от държавата, след като базираното в Дъблин нейно поделение Depfa не успя да привлече краткосрочно финансиране от държавата или кредитния пазар. Оттогава банката на два пъти получава гаранции за кредити, като първите трябваше да изтекат на 15 януари, но срокът им беше продължен до 15 април.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:14 | 19.08.22 г.
fallback