fallback

Шефове на израелски компании с по-малки заплати заради кризата

Заплащането на шефовете на компанията ще бъде намалено с 10% през 2009 г.

14:47 | 14.01.09 г.
Автор - снимка
Създател

Израелската строително-инвестиционна компания Africa Israel Investments е сред фирмите, които обявиха по-малки заплати за членовете на управленския си екип, пише Ройтерс.

Заплащането на шефовете на компанията ще бъде намалено с 10% през 2009 г. Това е част от програма за повишаване на ефективността на компанията и за подготвянето й за глобалната икономическа криза, пише изданието.

Сред директорите, чиито заплати ще бъдат намалени, са изпълнителният директор Изи Коен, вицепрезидентът по маркетинг и вицепрезидентът на компанията, който получава възнаграждение за консултантските услуги, предоставяни на Africa Israel.

Директорите на редица израелски компании, сред които Bank Hapoalim и холдинговата компания IDB Development, са предприели подобни мерки през последните месеци.

Africa Israel се контролира от своя председател, милиардерът Лев Левиев. Наред с недвижимите имоти бизнесът й включва дейности в енергийния сектор, хотелиерството, инфраструктурата, модата и др. Тя притежава 71% от компанията за имоти AFI Development, която се фокусира върху пазара в Русия, както и AFI Europe.

Последната развива дейност и у нас, където има няколко проекта, сред които жилищните комплекси Vitosha Tulip, Lagera Tulip и Malina Tulip в София, офис комплекс във Варна и логистичен парк в Пловдив.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:12 | 08.09.22 г.
fallback