fallback

Цените на апартаментите в Бруклин се понижават със 7,5%

Медианната продажна цена в нюйоркския район е паднала до 490 хил. долара, броят на сделките намалява с 42%

10:15 | 13.01.09 г.

Медианната продажна цена на апартамент в нюйоркския район Бруклин е паднала със 7,5% на годишна база през четвъртото тримесечие на миналата година, сочат данни от съвместен анализ на компанията за оценки Miller Samuel и агенцията за имоти Prudential Douglas Elliman.

Цените на жилищата падат из целия град, след като продължителната криза на пазара в национален мащаб стигна със закъснение и до Ню Йорк след трусовете във финансовия сектор.

В такива времена по-евтините и отдалечени райони на града като Бруклин са изложени на относително по-голям риск в сравнение с търговския и културен център Манхатън, казва главният изпълнителен директор на Miller Samuel Джонатън Милър, цитиран от Ройтерс.

През четвъртото тримесечие медианната продажна цена в Бруклин се е понижила до 490 хил. долара.

Същевременно броят на сделките е паднал с 42,7% до 1846.

Периодът, през който една оферта се задържа на пазара, преди да бъде реализирана продажба, се е удължил с 5% спрямо предходното тримесечие до 133 дни.

Единствено в северната част на Бруклин се наблюдава ръст на цените (3,7%), но това не е показателно за текущите условия на пазара, смята Милър. Близо три четвърти от всички продажби в северен Бруклин са на апартаменти, като много от техните цени се били определени още преди 18 месеца, когато пазарът е бил по-силен.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:28 | 14.09.22 г.
fallback