fallback

FTSE Group създава индекси за компании за имоти от развиващите се пазари

От Източна Европа индекси ще бъдат създадени за пазарите на Полша и Турция

16:30 | 12.01.09 г.
Автор - снимка
Създател

Британската компания FTSE Group, специализирана в създаването и управлението на борсови индекси, смята да създаде 12 нови борсови индекса, които ще дадат възможност на инвеститорите да следят представянето на публичните компании за имоти на развиващите се пазари, съобщава Ройтерс.

Индексите ще бъдат създадени съвместно с Европейската асоциация на публичните компании за имоти (EPRA) и американската Национална асоциация на инвестиционните тръстове за имоти (NAREIT) и ще следят търговията със съответните компании в реално време.

В тях ще бъдат включени инвестиционни тръстове за имоти (REITs) и публични компании от сектора от Бразилия, Китай, Индия, Египет, Индонезия, Малайзия, Мексико, Филипините, Полша, Южна Африка, Тайван, Тайланд и Турция.

Новите индекси ще бъдат добавени към тези за развитите пазари и ще бъдат включени в разширените серии индекси за глобалния пазар на имоти FTSE EPRA/NAREIT.

Създаването на новите индекси е резултат от нарастващия интерес към развиващите се пазари от страна на инвеститори, които целят да диверсифицират портфолиото си и да компенсират понижаващите се цени на развитите пазари като Европа и САЩ, пише изданието.

Плановете за новия набор от индекси, следящи много от най-бързо развиващите се пазари на имоти, бяха обявени още през септември по време на конференция на EPRA в Швеция.

„Глобалният пазар на имоти нарасна значително както по обем, така и по разнообразие през последните няколко години“, казва Рони Адес от FTSE Group. „В същото време инвеститорите все повече проявяват интерес за влизане на развиващите се пазари.“

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:00 | 03.09.22 г.
fallback