fallback

Фондът Orion Capital набира 1 млрд. евро за инвестиции в имоти в Европа

Въпреки че не изключваме пазара на България дългосрочно, на този етап е малко вероятно да се насочим към него, коментираха от фонда за Investor.bg

14:06 | 08.01.09 г.
Автор - снимка
Създател

Европейският инвестиционен фонд мениджър Orion Capital Managers съобщи, че е приключил втория етап от привличане на капитали за своя фонд Orion European Real Estate Fund III, с което почти е постигнал целта си да набере 1 млрд. евро за инвестиции в имоти в Европа.

Orion определя фонда като паневропейски, но въпреки това засега ще се концентрира върху инвестиции главно в Западна Европа.

На въпрос на Investor.bg относно географския фокус на компанията от Orion отговориха: „Това е паневропейски фонд и Източна Европа и България също са част от този свят. Въпреки това на този етап не предвиждаме инвестиции в Източна Европа, а по-скоро ще се концентрираме върху по-западните пазари, където в момента има достатъчно възможности.“

Фондът ще се насочи към инвестиции във Великобритания, Франция, Италия, Испания и други западноевропейски държави, на които декомпресията на дейността създава редица привлекателни инвестиционни възможности.

От фонда обясниха, че се насочват към страни, на които вече имат изграден екип, познаващ спецификите на местния пазар и това е главната причина да не проявяват интерес към Източна Европа, като предпочитат да инвестират самостоятелно, а не в партньорство с външни организации.

„Въпреки че не изключваме пазара на България дългосрочно, на този етап е малко вероятно да се насочим към него“, коментираха от Orion.

Фондът цели брутна годишна доходност от 20% от инвестициите си.

Orion European Real Estate Fund III ще остане отворен за инвеститори до края на първото тримесечие на 2009 г. Той ще инвестира във всякакъв вид имоти, дългови инструменти, портфейли или компании за имоти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:49 | 08.01.09 г.
fallback