fallback

Какви грешки се правят при рекламирането на имоти чрез видео в интернет?

Често видео материалите, представящи луксозни имоти, не са с необходимото качество, отговарящо на стойността на имота

09:32 | 08.01.09 г.
Автор - снимка
Създател

Доколко рекламирането на луксозни имоти чрез заснемане на видео и качването му в сайтове за видео обмен може да е ефективно средство за продажбата на имота? Има ли случаи, при които да не се заснеме видео е по-добре, отколкото да се качи некачествено такова, което да постигне обратен ефект, като само подразни потребителите? На тези въпроси търси отговор блогърът Марк Ноулс, цитиран от International Herald Tribune.

Според него последната мода за постване на видео на луксозни имоти в интернет може да бъде и в много случаи е “абсолютна загуба на време”.

Той дава пример с видео на имот във Великобритания на стойност 5 млн. долара, качено в YouTube, което е било гледано над 700 хил. пъти. Компанията HomesGoFast.com дори е разпратила съобщение до медиите, в което отбелязва успеха на видеото.

“Видеото може да е направило 700 хил. разглеждания, но има едва около 300 коментара”, казва Ноулс, като добавя, че повечето коментари са от този сорт: “5 млн. за този боклук? Някой ще бъде оскубан”.

Също така според него интересът към видеото е провокиран от факта, че заглавието на клипа е “Милионерско жилище като от MTV”, което вероятно е привлякло феновете на MTV, очаквали да видят дома на някоя звезда от музикалния свят.

Най-важният показател според него е, че жилището е на пазара от повече от година и все още не е продадено.

Това е “добър пример за промотиране на нискокачествен продукт пред неподходящата аудитория”, смята той.

Ноулс дори е изготвил собствена класация на най-лошите клипове на луксозни имоти в YouTube.

Според него има редица често срещани грешки в заснемането на тези клипове, за чието поправяне не са нужни големи средства, а само повече старание. Сред тях са неизползването на статив при заснемане; това, че човекът, който представя имота, непрекъснато се движи в различни посоки, докато говори пред камерата; случаи, при които домът е неподреден. Правят се грешки и като недостатъчна осветеност, внезапно движение на камерата към определени части от помещението и други.

Тези недостатъци могат да се поправят просто с наемането на професионален видеооператор или в редица случаи с обработка на видеото след заснемане, посочва Ноулс.

Друго видео, представящо луксозен имот, пък стои в сайта от април тази година и е било видяно само 553 пъти, казва той. По негово мнение да се направи клип с такова ниско качество за представянето на луксозен имот е по-лошо, отколкото за имота да няма видео въобще.

Той добавя, че има и значително по-качествени видеоматериали в интернет, но в сайтове като YouTube те не са често срещани.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:22 | 14.09.22 г.
fallback