fallback

Дубай ще ограничава броя на предприемачите чрез система за оценяване

Строителните предприемачи в емирството ще получат оценка в зависимост от финансовата си стабилност, опит на пазара, брой проекти и добавената стойност, която създават за общността

12:06 | 05.01.09 г.

Строителните предприемачи в Дубай ще бъдат оценени и класирани на базата на тяхната финансова стабилност и пазарен опит съгласно нова система, която ще бъде въведена тази година от държавния регулаторен орган в сектора Real Estate Regulatory Authority, съобщи National, като цитира главния изпълнителен директор на агенцията.

Системата за рейтинг е опит да се намали броят на предприемачите в Дубай, да се даде по-голям контрол на властите и да се засили инвеститорското доверие, пише базираният в Абу Даби всекидневник.

„Извършваме оценка на всички предприемачи в Дубай“, обяснява Маруан бин Галита, директор на агенцията. Всички предприемачи ще получат оценка в зависимост от финансовата си стабилност, опит на пазара, брой проекти и добавената стойност, която създават за общността.

„Така преди да инвестират в даден проект, хората ще имат възможност да проверят какъв е рейтингът на предприемача и да основат решението си на него“, обяснява той.

В Дубай има над 100 строителни предприемачи, като 25 от тях отмениха планове за строителство от началото на финансовата криза насам, посочва вестникът.

Според Галита броят на предприемачите в емирството трябва да бъде намален до ниво, което да може да се управлява по-добре. „Има твърде много предприемачи. Трябва да намалим броят им, за да можем да ги контролираме, а и те да служат на пазара по-добре. Към момента опитваме да определим какъв е необходимият брой“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:48 | 12.09.22 г.
fallback