fallback

ProLogis продава дял в европейски фонд за имоти

Компанията ще използва приходите от продажбата, за да изплати свои задължения

10:27 | 30.12.08 г.
Автор - снимка
Създател

ProLogis European Properties (PEPR), дъщерно дружество на американската компания за логистични имоти ProLogis, се е съгласило да продаде две трети от своя дял от 30% в европейския фонд за имоти Prologis European Properties Fund II (PEPF II), съобщават от компанията.

Фондът бе създаден миналата година, когато компанията планираше общият му инвестиционен капацитет да достигне 7,5 млрд. евро.

През април тази година тя обяви планове да вложи 91,7 млн. евро в имоти в Европа чрез фонда. През май компанията съобщи, че е инвестирала в него 28,2 млн. евро, а през август – още 19,5 млн. евро.

Сега обаче тя продава две трети от дела си на компанията майка ProLogis за около 43 млн. евро. Тя планира да продаде и останалите 10% дял във фонда на трета страна. Компанията ще използва приходите от продажбата, за да изплати свои задължения.

Наред с това ProLogis European Properties ще запази в резервите си планираните бъдещи инвестиции във фонда на стойност 348 млн. евро.

Оставащите около 10% в PEPF II представляват предвидени и направени инвестиции на стойност 300 млн. евро. От тях 125,9 млн. евро, или 42%, са вече реализирани. Този дял ще се продава на трети инвеститори от страна на консултантската компания M3 Capital Partners.

Листнатата в Ню Йорк ProLogis е един от най-големите собственици, мениджъри и строители на логистични площи в света. Подобно на повечето публични компании за имоти в САЩ и Европа, акциите й отчетоха значителен спад тази година. Компанията предприе преструктуриране и обяви планове значително да свие обема на проектите си в процес на развитие в отговор на глобалната финансова криза.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:12 | 04.09.22 г.
fallback