fallback

Стабилни цени на имотите начело в коледните желания на инвеститори в Англия

36% от инвеститорите искат цените на имотите да бъдат по-последователни, а 28% се надяват да има по-голям избор на ипотеки

10:05 | 23.12.08 г.

По-голяма стабилност в цените на жилищата и достъп до по-голям избор на ипотечни продукти са начело в тазгодишния списък с коледни желания на британските инвеститори в имоти, сочи проучване на компанията за управление на портфолиа от имоти Young Group.

Според индекс на компанията 36% от инвеститорите искат цените на имотите да бъдат по-последователни, а 28% се надяват да има по-голям избор на ипотеки

Други 12% си пожелават новата година да им донесе ново намаление на лихвите.

Като цяло 96% от инвеститорите казват, че планират да задържат жилищните си имоти през през 2009 г., като 37% смятат да не продават поне десетилетие.

Освен това една трета от участниците в проучването се надяват да инвестират в имот в Лондон в идните 12 месеца. Други 8% искат да инвестират извън столицата.

Около 36% от респондентите казват, че очакват цените в столицата да бъдат на текущото си ниво или по-високо до края на следващата година, докато такива очаквания за местата извън Лондон имат само 10%.

По последни данни на Nationwide средната цена за жилище на Острова е паднала с 13,9% спрямо година по-рано до 158 442 паунда.

Компанията измерва инвеститорския сентимент всяко тримесечие на базата на анкети сред 500 активни инвеститори в имоти с цел отдаване под наем.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:50 | 23.12.08 г.
fallback