fallback

Италианската Unicredit се отказа да продава имоти за 1 млрд. евро

Банката очакваше брутна печалба от 600 млн. евро от продажбата на активите

12:08 | 22.12.08 г.
Автор - снимка
Създател

Италианската банкова група UniCredit съобщи, че се е отказала от продажбата на портфолио от имоти на обща стойност 1 млрд. евро заради „настоящите неблагоприятни пазарни условия“.

Вместо това компанията ще търси модел за сделка за продажба на имоти от по-малък мащаб.

„Бордът на директорите на Unicredit, предвид настоящите неблагоприятни пазарни условия, е решил да не продължава с продажбата на портфолиото от имоти, според първоначално планираните условия“, казват от компанията. „Вместо това бордът одобри потенциална сделка, която се състои от по-малка продажба на имоти чрез фонд.“

Източници, запознати с развитието около сделката, съобщават, че Unicredit е била във финална фаза на преговори за продажбата на 100 сгради, включително и главния й офис на площад Кордузио в Милано. Купувач е институционален инвеститор, управляван от италианския фонд мениджър Fimit. Банката очакваше брутна печалба от 600 млн. евро от продажбата на активите. Тя притежава портфолио от имоти на стойност 7 млрд. евро.

От Unicredit съобщават, че след като са се отказали от продажбата на имотите, очакват нетна печалба от 4 млрд. евро. Сумата представлява понижение от 23% в сравнение с прогнозата за печалбата, направена през октомври.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:03 | 06.09.22 г.
fallback