fallback

Проектите за правителствения комплекс в София ще бъдат обсъдени публично

До средата на април шестимата участници трябва да представят своите концепции за изграждането на комплекса

17:54 | 16.12.08 г.

Проектите за изграждане на многофункционалния административен комплекс в София ще бъдат представени и обсъдени публично, съобщи пресцентърът на Министерски съвет.

Съгласие по въпроса е постигнато днес между премиера Сергей Станишев и представители на класираните шестима участници в конкурса „Проект за придобиване на концепция за изграждане на многофункционален комплекс – вторичен столичен център”. Това са „Фостър & Партньори” ООД, „Заха Хадид Лимитед”, „Доминик Перо архитект”, Обединение „Г-3”, „Фуксас Асочати С.Р.Л.” ООД и Консорциум „Адаис проект”.

Теренът, определен за изграждане на бъдещия комплекс, е с площ 600 дка и се намира на бул. „Цариградско шосе – 6-ти километър”.

До средата на април шестимата участници трябва да представят своите концепции за изграждането на комплекса. Проектите ще бъдат оценявани от международно жури. С автора на най-високо оценения проект ще бъде сключен договор за изпълнение.

Първоначално оферти за участие в конкурса представиха 19 кандидати, като две от тях не са били разгледани, защото не са били депозирани в указания срок.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:51 | 09.09.22 г.
fallback