fallback

Goldman Sachs и Lone Star сред потенциалните купувачи на кредити от Lehman

Продажбата на портфолиото на японското подразделение е започната миналата седмица

10:30 | 16.12.08 г.
Автор - снимка
Създател

Банката Goldman Sachs и инвестиционната компания Lone Star са сред потенциалните купувачи, които се очаква да проявят интерес към портфолио от кредити, обезпечени с имоти, отпуснати от фалиралата инвестиционна банка Lehman Brothers, пише Ройтерс.

Швейцарската банка UBS е стартирала процеса по продажбата на портфолиото на японското подразделение на Lehman, като е започнала да изпраща молби за конфиденциалност до потенциалните инвеститори.

UBS е консултант по продажбата на портфолиото на Lehman Brothers Commercial Mortgage and Sunrise Finance, която действаше в Япония.

От банката не са предоставили информация относно размера на портфолиото.

Японското подразделение на Lehman е отпускало кредити, обезпечени с имоти, на строителни предприемачи за изграждането на офиси, бизнес имоти, жилища и хотели.

Наред с това Lehman е била влязла в сътрудничество с японския строителен предприемач Daito Trust Construction Co за отпускането на кредити за индивидуални клиенти, за да им помага в покупката на жилищни сгради, които да отдават под наем.

Nomura Holdings Inc, която придоби операциите на Lehman в Азия, Европа и Близкия Изток, за 2 долара не е проявила интерес към придобиването на дългове от американската банка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:22 | 11.09.22 г.
fallback