fallback

Multi Corporation ще създаде фонд за имоти в Турция за над 1 млрд. евро

Акционери в него ще бъдат водещи международни инвеститори, сред които и Morgan Stanley

11:25 | 15.12.08 г.
Автор - снимка
Създател

Базираната в Холандия Multi Corporation смята да създаде инвестиционен фонд, насочен към регионалните пазари за имоти в страната, съобщава PropertyEU.

Компанията цели да достигне размер на капитала на фонда от над 1 млрд. евро. Акционери в него ще бъдат водещи международни инвеститори, сред които и Morgan Stanley, сочи изданието.

Multi Corporation е сред най-големите инвеститори в търговски центрове в Европа, като през 2005 г. беше придобита от Morgan Stanley Real Estate Fund V.

В Турция Multi развива дейност чрез Multi Turkmall, който е един от най-големите инвеститори в търговски центрове в страната. Също така компанията има значително портфолио от строителни терени в страната. През последните години тя отвори молове в градове като Измир, Мерсин, Денизли, Трабзон, Анкара и др.

В класация на изданието от началото на годината Multi Corporation бе обявена за най-големия строителен предприемач в Европа с проекти в процес на изграждане на обща стойност 18,4 млрд. евро.

Компанията има проекти и в България, където развива дейност чрез своето дъщерно дружество Multi Development Bulgaria EAD. Тя имаше планове за изграждане на търговския център Forum Sofia в близост до Бизнес парка на стойност близо 36 млрд. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:46 | 07.09.22 г.
fallback