fallback

Израелски инвеститор в 4 мола у нас се сля с компанията майка

Сливането ще създаде по-голяма холдингова компания с по-силна финансова и капиталова позиция, казват компаниите

10:46 | 15.12.08 г.
Автор - снимка
Създател

Листнатата в Амстердам и Тел Авив компания за имоти Kardan се сля със своето дъщерно дружество Globe Trade Centre Real Estate NV (GTC), съобщиха компаниите.

Предложението за сливането е било прието на извънредно събрание на акционерите миналата седмица.

От Kardan казват, че сливането ще създаде по-голяма холдингова компания с по-силна финансова и капиталова позиция.

В резултат от сливането всички акционери на GTC ще получат акции на Kardan в съотношение 0,81 акции на Kardan за всяка акция на GTC, която притежават.

Сделката ще влезе в сила от 16 декември, като на тази дата GTC ще престане да съществува. Предвижда се да бъдат емитирани нови акции на Kardan, за които компанията ще кандидатства за листване на борсите в Амстердам и Тел Авив.

Kardan е международна инвестиционна компания с фокус върху сектора на имоти, финансови услуги и инфраструктура. Компанията развива дейност главно на развиващите се пазари в Централна и Източна Европа и Китай. Към края на септември тя имаше активи на обща стойност 5,2 млрд. евро.

В Централна и Източна Европа компанията развива дейност чрез своето дъщерно дружество Globe Trade Centre Poland SA., като в България тя има подразделение GTC Bulgaria.

Тя развива проекти за изграждането на търговски центрове във Варна, Бургас, Стара Загора и Русе. Освен това компанията планира да изгради жилищен комплекс в Бургас с 600 апартамента с обща площ 61 хил. кв. м.

Наред с България GTC развива дейност и в Хърватска, Чехия, Унгария, Полша, Румъния, Русия, Сърбия, Словакия и Украйна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:21 | 08.09.22 г.
fallback