fallback

Един по-различен агент на имоти търси жилища за бездомните в САЩ

Макс Рамо "комбинира хора без дом с домове без хора", като настанява бездомни в жилища, които са били опразнени заради проблеми с ипотеката

12:27 | 12.12.08 г.

Един различен „брокер на имоти“ помага на бездомни хора в САЩ да се настанят в жилища, които са били опразнени, след като собствениците им не са успели да плащат вноските по ипотеката си, пише Property Wire.

Макс Рамо не е като останалите брокери на имоти в Маями, където живее – не носи костюм, ходи небръснат, кара стара кола и не взема комисиона. Освен това прониква с взлом в имотите, които показва.

Той е създател на група, която помага на бездомни хора да се настанят в отнети жилища.

„Ние комбинираме хора без дом с домове без хора“, обобщава той. „Според мен всеки заслужава дом“. По думите му досега е помогнал на шест семейства да заживеят в изоставено жилище и има списък от чакащи.

Освен това Рамо твърди, че всъщност помага на собствениците, които са изоставили имота, защото наличието на хора в къщата възпира крадците.

Навсякъде из Щатите бездомни хора се настаняват в празните жилища, но по принцип го правят тайно нощем. Рамо обаче е доста открит в действията си. Той нахлува с взлом в имотите и ги показва като на обикновен оглед, защото вярва, че всеки има право на избор.

Появата на подобно явление във Флорида, и то в Маями, никак не е изненадваща, като се има предвид, че щатът е сред най-засегнатите от кризата на жилищния пазар, предимно заради свръхзастрояване и сделки със спекулативна цел. Флорида е на второ място в САЩ по дял на отнети имоти, като при 1 от всеки 178 жилища има просрочени плащания по ипотеката.

Собствениците на празни жилища в Маями, независимо дали са физически лица или банка, са длъжни да ги регистрират в полицията, за да има по-добра сигурност. Засега обаче полицията не изглежда склонна да се занимава с Рамо и групата му.

Самият той също не се притеснява от арест.

От градските власти казват, че не са запознати с дейността на Рамо. „Важно е да отбележим, че ако някой нахлуе в частна собственост, само от собственика на имота зависи дали ще се предприемат мерки, за да се изгонят незаконно настанилите се“, отбелязват оттам.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:12 | 08.09.22 г.
fallback