fallback

Хотелите във Вашингтон ще спечелят много от встъпването в длъжност на Обама

Церемонията в столицата предизвиква такова въодушевление, че хотелите ще приберат доста пари

17:27 | 11.12.08 г.

Цената за нощувка в хотел Capitol Skyline във Вашингтон обикновено е 79 долара за луксозна стая. Следващия месец обаче в него се очаква да нощуват хора, които ще похарчат много пари, пише Bloomberg. 

Хотелът от 60-те години на миналия век ще взема по 599 долара на стая в седмицата преди церемонията по встъпването в длъжност като президент на САЩ на Барак Обама на 20 януари. Всичките 206 стаи в хотела са резервирани още от 5 ноември - денят след изборите.

Същата история се повтаря в луксозните хотели Four Seasons, Willard, Ritz-Carlton и Mandarin Oriental на река Потомак, който ще прибере по 10 хил. долара на нощ за най-луксозния си апартамент.

Щатите може и да са изправени пред най-лошата си икономическа криза от над 70 години, но церемонията в столицата предизвиква толкова голямо въодушевление, че хотелите, както и жителите в района, които дават жилищата си под наем, ще приберат доста пари.

Градът очаква приходи от над 400 млн. долара от посетителите си, казва Мат Ърскин, изпълнителен директор на Greater Washington Initiative, организация с нетърговска цел. Според него над 1,5 млн. души ще пристигнат във Вашингтон през въпросната седмица. Други изчисления пък стигат и до 5 млн.

За сравнение церемониите по встъпване в длъжност на Джордж Буш през 2001 г. и през 2005 г. са привлекли по около 300 хил. души.

Някои привърженици на Обама обаче се възмущават, че високите цени на хотелите противоречат на духа на неговата кампания и че много хора, които не могат да си ги позволят, ще натрупат дългове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:12 | 25.08.22 г.
fallback