fallback

Продължава търсенето на купувач за Мол Велико Търново

Все още има интерес от страна на потенциални купувачи, обмислят се няколко стратегии за продажбата

12:33 | 11.12.08 г.
Автор - снимка
Създател

Инвестиционният фонд European Convergence Property Company PLC (ECPC) продължава да търси купувач за единствения си останал актив Мол Велико Търново, след като няколко оферти за покупката са били оттеглени „поради различни причини... включително икономическата обстановка“, съобщават от фонда.

„Остава интерес от други потенциални купувачи и компанията активно обмисля няколко стратегии за продажбата“, казват от ECPC.

Наскоро бе направена оценка на мола от SHM Smith Hodgkinson, според която неговата пазарна стойност бе намалена до 31,56 млн. евро от 32,55 млн. евро през януари 2007 г.

През септември Мол Велико Търново празнува две години от отварянето си. От компанията казват, че чрез различни промоционални кампании са успели да увеличат качеството на микса от наематели и на наемните нива.

Чрез внимателно управление оперативните разходи за мола през 2008 г. бяха леко понижени в сравнение с 2007 г., въпреки че настоящите енергийни цени и инфлацията в България показват, че това положение няма да продължи, казват от компанията.

Към юни 2008 г. площите в търговския център са били почти 100% заети, въпреки че през август два ключови наемателя са напуснали мола. След това единият от тях е бил заменен. В момента се водят преговори за отдаване на площта на ресторанта, който е вторият незает обект и представлява около 5% от общата площ на мола. Промяната на тези наематели ще доведе до леко покачване на приходите от наеми, казват от ECPC.

Също така от фонда съобщават, че районът около Мол Велико Търново се превръща в главната търговска дестинация на града, което ще доведе до увеличена конкуренция за привличане на „вниманието на клиентите и потребителските разходите“.

„Има възможни планове за още два мола във Велико Търново, като и двата попадат в търговския обсег на Мол Велико Търново, което, ако бъде осъществено, ще повиши допълнително конкуренцията“, се казва в съобщение на фонда до Лондонската борса.

Наред с увеличената конкуренция ефектът от глобалните кредитни условия, заедно с този на увеличенията в цените на суровините и храните, може да доведе до отслабване на наемния пазар, се казва в съобщението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:34 | 08.09.22 г.
fallback