fallback

Търговските вериги искат до 50% намаление на наемите в моловете в Русия

Анализ на пазара показва, че наемите в търговските центрове вече са паднали с около 10-15%

10:21 | 10.12.08 г.

В условията на световна финансова криза търговските вериги искат от собствениците на търговски центрове в Русия намаление на наемните нива от 30-50%, сочи анализ от консултантската компания Cushman & Wakefield Stiles & Riabokobylko, цитиран от Dometra.ru.

Същевременно предприемачите се опитват да покрият разходите си и да спазят кредитните си задължения. Така понижението на наемните нива всъщност е неизбежно, смятат анализаторите и посочват, че „по-изгодно е да се получава минимален доход, отколкото никакъв“.

Предвид кризата и в условията на остра конкуренция търговските центрове с неуспешна концепция и специализиран микс от наематели ще опустеят, прогнозират още от компанията. Вниманието на търговските вериги ще привличат обектите в жилищните квартали, в близост до спирки на градски транспорт и метрото, тези със сравнително ниски наеми и големи потоци от хора.

Анализът на пазара показва, че наемите в търговските центрове вече са паднали с около 10-15%.

Евентуално засилване на кризата и забавяне на експанзията на търговските вериги ще доведе до спиране на новото строителство на търговски центрове в идните две години, се прогнозира в анализа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:10 | 08.09.22 г.
fallback