fallback

Израелският телеком продава по интернет имоти за 30 млн. долара

По-рано тази година компанията реши да продаде имотите си, които вече не използва или които биха могли да бъдат освободени

12:47 | 05.12.08 г.
Автор - снимка
Създател

Израелската телекомуникационна компания Bezeq е решила да продава някои от своите неизползвани имоти по интернет, съобщава Globes.

Компанията е създала специален интернет сайт, чрез който маркетира имоти на стойност около 120 млн. шекела (30,1 млн. долара).

По-рано тази година компанията реши да продаде имотите си, които вече не използва или които биха могли да бъдат освободени, за да намали намали своите оперативни разходи.

Новият сайт, който е не иврит, предлага подробна информация за всички имоти, като посетителите могат да свалят документи с презентации и примерни договори.

Имотите включват офис от 860 кв. м, магазин с площ от 107 кв. м в бизнес сграда в град Беер Шева, както и офис и търговски площи от 2 430 кв. м в Аскалон.

Преди своята приватизация преди няколко години Bezeq беше единственият доставчик на телекомуникационни услуги в Израел, като имаше монопол и върху интернет инфраструктурата в страната. През май 2005 г. тя бе приватизирана, а 30% от капитала й беше придобит за 972 млн. долара от инвестиционен консорциум, воден от медийния магнат Хаим Шабан и инвестиционната група Apax Investment.

През септември тази година консорциумът придоби опция за покупката на още 10,66% от капитала на компанията за 318 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:10 | 03.09.22 г.
fallback