fallback

Държавата отпуска 5 млн. лв. за проект на дъщерно дружество на Билборд

Правителството ще подпомогне с близо 15,4 млн. лв. изграждането на техническата инфраструктура на три инвестиционни проекта

16:16 | 04.12.08 г.

Правителството ще подпомогне с близо 15,4 млн. лв. изграждането на техническата инфраструктура на три инвестиционни проекта, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

С по 5,129 млн. лв. ще бъдат подкрепени проектите „Изграждане на нова печатна база за листов и ролен печат в Костинброд”, „Индустриален парк-София изток” в с. Гара Елин Пелин и „Цех за производство на сортов прокат 2 – Стан 340” в Перник.

С финансовата подкрепа ще бъде подпомогнато построяването на печатна база за листов и ролен печат в гр. Костинброд от „Хиитсет” ЕООД, дъщерно дружество на Билборд АД. Инвестицията е за 100,706 млн. лв. Крайният срок за реализирането на инвестицията е юли 2010 г. В предприятието ще работят най-малко 177 души. Голяма част от продукцията ще бъде за износ. Техническата инфраструктура – 1,3 км път, водопровод от около 4 км и канализация от 3,4 км, която ще бъде изградена с държавни средства, ще бъде използвана и от други предприятия в създаващата се производствена зона на Костинброд.

Предоставената финансова подкрепа за „Индустриален парк-София изток” е за изграждането на общинска, пътна и ВиК инфраструктура. Проектът на инвеститора „Парк индустрия-София Изток” АД включва създаването на комплекс от складово-логистични сгради, зони за лека индустрия и „чисти” производства край с. Нови хан и Гара Елин Пелин. Първоначално в него ще бъдат инвестирани над 59,1 млн. евро. Очаква се до 2011 г. инвестициите да достигнат 70,2 млн. евро. Предвижда се в индустриалния парк да бъдат открити около 2000 работни места.

Правителството ще подкрепи и изграждането на техническата инфраструктура, необходима за проекта на „Стомана Индъстри” АД. Първоначално дружеството ще вложи в цеха за производство на сортов прокат 2 – Стан 340 в Перник около 97,7 млн. лв. Предвижда се до март 2010 г. инвестициите да достигнат 143 млн. лв. Очаква се с изпълнението на проекта производственият обем да нарасне с 800 хил. т арматурно желязо, а целият обем на продукцията да достигне 1,2 млн.-1,4 млн. т. С предоставените средства ще бъдат реконструирани и изградени около 2,2 км път, ще бъде подменен 2,2 км водопровод и 1,9 км улична канализация.

Свързани компании:

Билборд АД(BBRD)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:15 | 13.09.22 г.
fallback