fallback

Гръцките строители преразглеждат плановете си за експанзия на Балканите

Като най-рисков пазар в региона се посочва Румъния, където анализаторите очакват значителен спад в цените

12:28 | 04.12.08 г.
Автор - снимка
Създател

Пазарът на имоти на Балканите предлагаше големи възможности за развитие за гръцките строителни компании през последните четири години. Ниските цени и високата доходност, съчетани с бързите темпове на растеж на пазарите в региона, са предлагали на гръцките компании за имоти и инвеститори добри възможности за развитие спрямо наситения и скъп гръцки пазар, пише гръцкото издание Naftemporiki.

Днес обаче сериозната криза, засягаща световната икономика и пазара на Балканите, е накарала гръцките инвеститори в България, Румъния и Сърбия да преразгледат плановете си за развитие в региона.

Като най-рисков пазар в момента изданието посочва този в Румъния. Там свръхпредлагането на офис площи и качествени жилища упражнява силен натиск върху цените, като повечето анализатори и инвеститори очакват те значително да се понижат за в бъдеще.

Затруднените условия на финансовия пазар и този на недвижими имоти в региона доведоха до промяна на плановете на някои гръцки инвеститори и в България.

Вчера от Eurobank Properties съобщиха за Investor.bg, че са прекратили предварителния договор за придобиването на регистрирано у нас смесено дружество, което притежава проект от смесен тип в столицата.

Миналия месец гръцката компания Edrasis - C. Psallidas, съобщи, че е решила да замрази плановете си за навлизане на нашия пазар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:15 | 13.09.22 г.
fallback