fallback

Eurobank Properties се отказа от покупката на проект за имоти в София

Компанията щеше да придобие българско смесено дружество, което притежава проект за изграждането на комплекс от смесен тип

18:23 | 03.12.08 г.
Автор - снимка
Създател

Гръцката компания за имоти Eurobank Properties съобщи за Investor.bg, че е прекратила предварителния договор за придобиването на регистрирано у нас смесено дружество, което притежава проект от смесен тип в София.

През септември тя обяви, че е подписала с компанията за имоти Arcon Constructions предварителен договор за придобиване на 100% от капитала на българско смесено дружество за имоти, на стойност 90,8 млн. евро.

Като причина се посочват „сегашните пазарни условия“.

По информация на гръцките медии дружеството притежава проект за изграждането на мултифункционална сграда с офиси и търговски площи „на централна локация в София“.

От Eurobank Properties, която е листната на Атинската борса, съобщават, че отмяната на предварителния договор няма да доведе до някакви икономически утежнения за компанията.

Миналата година бе съобщено, че компанията е привлякла близо 330 млн. евро за експанзия на пазара на имоти у нас и в региона.

Миналия месец друга гръцка компания, Edrasis - C. Psallidas, която по-рано тази година обяви планове да стартира дейност на българския пазар на имоти, съобщи, че е решила засега да замрази плановете си за стъпване на българския пазар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:13 | 07.09.22 г.
fallback