fallback

Британската компания за имоти King Sturge отвори офис в София

Компанията вече работи у нас по редица проекти като Varna Towers, проекта за открит мол на ZBS и други

15:59 | 02.12.08 г.
Автор - снимка
Създател

Британската консултантска компания за имоти King Sturge отвори офис у нас, за да работи по редица проекти, които вече е стартирала, съобщиха от компанията за Investor.bg.

Сред проектите са търговско-развлекателния комплекс Varna Towers, който се реализира от българската компания Денси, консултантска работа по проекта на Plaza Centers, проекта за открит мол (open air mall) на ZBS, съвместна работа с фонда Bulgarian Property Developments и други.

Офисът на King Sturge ще бъде в София и ще бъде управляван от Андрю Пиърсън, който е член на Кралския институт на лицензираните оценители на имоти (RICS). Последните три години той е оглавявал офиса на компанията в Прага и от началото на другата година ще се премести в България. Той ще работи в сътрудничество със съществуващите екипи на компанията в Румъния, Хърватска, Унгария и Сърбия.

Още през март от King Sturge бяха обявили, че подготвят навлизането си на българския пазар на имоти.

Един от вариантите предвиждаше придобиването на българската компания ProCon International, но впоследствие компаниите се оттеглиха от преговорите по евентуална сделка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:46 | 11.09.22 г.
fallback